Kliniğimizden Resimler


Kliniğimizin diğer resimlerini görmek için tıklayınız ...
Ayın Konusu

Online Randevu

IMPLANTLARLA ILGILI SIKÇA SORULAN SORULAR :

İmplant Kimlere Yapılabilir?

Ağzındaki diş eksikliklerinin giderilmesini isteyen ve bazı kriterlere sahip olan herkese implant yapılabilir. Bu kriterlerden biri eksik diş veya dişlerin olduğu bölgedeki kemiğin durumudur. İmplantın sağlam ve sağlıklı olarak yerleşip tutunabilmesi için bu bölgede yeterli kemik yüksekliği bulunmalıdır. Ayrıca hastanın ağız bakımı iyi olmalı, dişeti problemleri ve iyileşmeyi olumsuz etkileyecek bir rahatsızlığı bulunmamalıdır.

İmplant Hakkında Daha Ayrıntılı Bilgi Almak İçin Kime Başvurmalısınız?

Bunun için dişhekiminiz en uygun kişidir. Eğer implant yaptırmaya karar verirseniz dişhekiminiz uygun olup olmadığınızı saptadıktan sonra sizi yönlendirecektir. İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlemdir. Yaşam tarzı değiştikçe eksik dişlerin restorasyonunun genel vücut sağlığımız içinde önemi artmaktadır. Hareketli protezler bazı sorunlara yol açabilir. Bazı hastalar hareketli protezlerle rahat çiğneyememekten ve estetik sorunlardan şikayet ederler. İmplant sayesinde eksik dişler hem fonksiyon hem estetik açıdan en uygun şekilde tamamlanabilir.

İmplant Yerleştirildikten Sonra Protez Ugulaması nasıldır?

Genellikle uygulanan prosedür implant yerleştirildikten sonra kemikle kaynaşması için protez yapılmadan önce alt çenede 3, üst çenede 6 ay beklenmesidir. Ancak kemiğin iyileşme potansiyeli bireyden bireye değiştiği için bu sürenin hastanın yaşı, sağlık durumu ve implant yerleştirildiği bölgeye göre saptanması uygundur.

İmplant Yerleştirilerken veya Daha Sonra Ağrı?

Normal cerrahi prosedürde implant lokal anestezi altında yerleştirilir ve işlem ağrılı olmaz. Ancak 3-4 saat sonra anestezinin etkisi geçtiğinde bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Rahatsızlığın şirddeti hastadan hastaya değişir ancak bir çok hastada çok önemli bir şikayet olmamaktadır. Bazı hastalarda operasyonu takip eden birkaç gün değişik şiddette ağrı görülür. Şişme, veya bölgede renk değişikliği de görülebilir.

İmplantlar Çene Kemiğine Bağlanırken Dişsiz mi Kalmak Zorundayım?

Normal prosedür implant yerleştirildikten 2 hafta sonrasına kadar hastanın protez kullanmamasıdır. Ancak günümüzde her hasta ayrı bir vaka olarak değerlendirilmekte ve uygun durumlarda hastalara daimi protezin yapılmasına kadar implant üzerine basınç gelmeyecek şekilde planlanmış geçici protezler yapılmaktadır.

İmplantlarda Neden Titanyum Kullanılıyor?

Titanyum kemikle bağlanması çok iyi olan ve doku tarafından kabul edilirliği en yüksek materyaldir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir. Bu da implanta maksimum dayanıklığı sağlar.

Operasyondan Sonra Neler Yiyebilirim?

Yerleştirilen implantın aşırı yükten korunması için daha yumuşak besinler ve sıvı gıdalarla beslenmeniz gerekebilir. Bu konuda gerekli uyarılar diş hekiminiz yapacaktır.

Bir garanti verilebilir mi?    

Yapılan bilimsel çalışmalarda implant başarısının %90-100 arasında değiştiği gösterilmiştir. Ancak her tür tıbbi müdahalede olduğu gibi implantlar için de garanti vermek mümkün değildir.

Pahalı bir tedavi midir?    

İmplant uygulamaları bir dizi karmaşık ve uzun süreli işlemleri gerektirir. Dolayısıyla rutin diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama gerektirirler. İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
ADRES : Mimar Sinan Mahallesi. Mimar Sinan Caddesi. Akkon Sitesi A 12 Blok No:17 Çekmeköy Istanbul
TEL : 0216 641 11 21 E - Mail:
info@dentindent.net

DESIGNED BY U HARMANCIOĞLU